Hidrolat čajnog drveta – čajevac

Hidrolat čajnog drveta (Melaleuca alternifolia) ili čajevca se dobija destilacijom lišća čajnog drveta.

Za šta se koristi hidrolat čajnog drveta

Koristi se za različite svrhe u aromaterapiji, kozmetologiji i medicini. Hidrolat čajnog drveta se koristi kao prirodni antiseptik, protivupalno i analgetsko sredstvo, kao i za lečenje kožnih infekcija. Može se koristiti za čišćenje kože, kao tonik za lice, za lečenje akni i za ublažavanje simptoma ekcema.

Može se koristiti i kao dezodorans, u kupatilu kao aromaterapija, i u kuhinji kao začin. Hidrolat čajnog drveta je inače bezbedan za korišćenje za većinu ljudi, ali se preporučuje da se konsultujete sa lekarom ako ste trudni, dojilja ili imate neku drugu preosetljivost.

Hidrolat čajevca se može koristiti u različitim oblicima, kao što su sprej, krema, ulje, sapun ili u čistom obliku. Kada se koristi u čistom obliku, hidrolat čajevca se može koristiti za pranje lica, umivanje, ispiranje kose i tretmane za lice. Može se koristiti i kao dodatak u kupki ili kao dodatak u masažnim uljima.

Hidrolat čajevog drveta se takođe može koristiti za lečenje različitih zdravstvenih stanja. To uključuje lečenje gljivičnih infekcija kože, lečenje infekcija mokraćnih puteva, lečenje upale grla i lečenje rana.

Na šta obratiti pažnju pri kupovini hidrolata čajnog drveta

Preporuka za kupovinu hidrolata čajevog drveta je da se kupuje od pouzdanih prodavaca koji koriste visokokvalitetne sirovine i pravilno proizvode hidrolat. Važno je proveriti sastav proizvoda, ako je moguće izbegavajte proizvode sa dodatim sastojcima. Takođe, proverite da li su proizvodi sertifikovani ili imaju neke druge garancije kvaliteta.

Pored toga, važno je proveriti da li je hidrolat čajevog drveta koji kupujete proizveden od organski uzgojenog čajnog drveta, kao što je označeno na etiketi.

Mnogi proizvođači hidrolata čajnog drveta se mogu pronaći onlajn, a takođe ga možete pronaći i u prodavnicama zdrave hrane, prodavnicama prirodne kozmetike i specijalizovanim prodavnicama za aromaterapiju.

Sigurno je da će te dobiti kvalitetan hidrolat čajevog drveta ako izaberete proizvod od renomiranog proizvođača i proverite sastav pre kupovine.

Hidrolat čajnog drveta - čajevca
Sviđa Vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima